Pulsed-logo_DEF-blue-1

Ontdek het hbo met Empower Kickstart

Na het behalen van je mbo-diploma ligt de wereld weer voor je open. Wil je doorstuderen, maar weet je nog niet precies welke opleiding bij je past? Of wil je ervaren hoe het er op een hbo-opleiding aan toe gaat? Dat kan. Wij helpen je op een praktische manier te ontdekken welke studies met jouw talenten en eigenschappen matchen. 

Wat ga je doen?

Gedurende vijf dagdelen werk je met een groep studenten aan een open-ended challenge waarbij je een product of dienst ontwerpt die studiekiezers helpt in het keuzeproces. “Open-ended” betekent dat het resultaat van de opdracht niet van tevoren vastligt. Hoe jullie eindproduct eruit gaat zien, hangt af van keuzes die jullie tijdens het proces maken met elkaar en oplossingen die jullie samen bedenken. Tijdens het proces doorloop je een aantal vaste ontwerpstappen en maak je prototypes. Je mag daarbij gebruik maken van alle (technische) materialen en gereedschappen uit de onderwijsomgeving van Fontys Pulsed.

Deze manier van werken is leuk, want het zorgt voor veel keuzevrijheid in het project en hele diverse eindproducten. Maar het is ook leerzaam, want dit vraagt om grondig onderzoek en goede samenwerking; vaardigheden die van belang zijn voor alle hbo-opleidingen. Daarnaast verken je het hbo in de volle breedte en worden jouw talenten, drijfveren en karaktereigenschappen snel en duidelijk zichtbaar. En dat helpt weer in jouw eigen studiekeuzeproces!

Empower Kickstart MBO - 2
Empower Kickstart MBO - 1
51713170271_7e58afc13f_c

Als je dit programma volgt, ben je er zeker van dat je:

  • Je zicht krijgt op opleidingsrichtingen en studies binnen het hbo
  • Je jezelf, jouw talenten en drijfveren (nog) beter leert kennen zodat je gerichter kunt kiezen voor een vervolgopleiding
  • Je kennismaakt met de ontwerpstappen van design thinking
  • Je op een praktische manier gaat werken aan een open-ended challenge (met hoofd én handen)
  • Je resultaatgericht samenwerkt in een multidisciplinair team
Empower Kickstart - mobile 1
Empower Kickstart - mobile 3
Empower Kickstart - mobile 2

Wanneer?

Het hbo voorbereidingsprogramma start eind november en is in januari afgerond. De bijeenkomsten zijn op vrijdagochtend van 09.00 -12.00 uur.

  • vrijdag 24 november 2023 
  • vrijdag 8 december 2023
  • vrijdag 15 december 2023
  • vrijdag 12 januari 2024
  • vrijdag 19 januari 2024

Empower Kickstart 24 november is vol. Mocht je interesse hebben in Empower Kickstart, stuur dan een mail naar pulsed@fontys.nl. Wij houden je graag op de hoogte wanneer de volgende Empower Kickstart georganiseerd wordt.